Стената падна – паметникът си стои 09.11.2010

На 9 ноември 2010 г. Инициативният комитет с подкрепата на ДСБ „Средец“ организира събитие под надслов: Берлинската стена падна, окупаторският паметник – стои!

За два часа превърнахме „окупираното” пространство край паметника в място за празник и веселие.

Събитието беше със специалното участие на Васко Кръпката, Стоян Михалев, Славимир Генчев и други.
Снимки от събитието

7 коментара за “Стената падна – паметникът си стои 09.11.2010

  1. ПРОДЪЛЖЕНИЕ :
    То се разпорежда германските войски да напуснат страната, а отказващите да бъдат разоръжени.
    Видяхте ли господа , какви сте предатели – Предадохте немските си съюзници, а следваше да се сражавате рамо до рамо със съюзниците си, но не би.

    Както и да е … за да се навлезе в територията на чужда държава с армия или трябва да е дадено разрешение от правителството, или следва да бъде обявена война /третият вариант е фашисткия и по-точно този на великия фюрер – нападаме внезапно /.СССР за да навлезе на българска територия и да продължи офанзивата срещу немските войски в Югославия следва , съгласно правните норми, макар и формално да обяви война на България , което той и прави на 5 септември 1944 …автоматично на 08 септември 1944г., ако не се лъжа правителството на Кимон Георгиев сключва примирие със СССР …. и така , за каква война иде реч и за какво ревете смрадливи предатели.

    Да се спрем на третото – как нашите съюзници са се отнасяли към нас , като държава и държавност.

    Русия – с живота на 103 754 войника / 15 567 убити, 6824 умрели от рани, 81 363 умрели от болести и студ / , без да броим и 56 652 ранени , от които не се знае колко инвалиди освобождава България и гледайки на нея като на братска държава се опитва , въпреки постоянната заплаха от великите сили да действа в наша полза – резултат- независима и суверенна България, като израз на тази и сувернност е даже това, че тя воюва срещу Русия в Пърата Световна , но ние си плюем ..това ни е в характера.

    СССР – България получава възможност да развива огромен научен, технически и търговски потенциал, както и военната си национална доктрина – ако не се лъжа баш под съветското “ робство“ най -много се говореше за България и асамблеята на мира, а като излезеше поделението в Дебелт на маневри турчулята обявяваха пълна бойна готовност, така и не се разбра защо , защото ако Варшавския договор искаше, нашето крило включващо БНА, Унгарската Народна армия и мисля Киевския военен окръг, можеше спокойно да смаже югозападното направление на НАТО, но целта на Варшавския договор не беше да воюва, а да не допусне американските задници да се месят в нашите държави и да ни превръщат в колониални държави / каквито сме сега /. С други думи на България се гледаше като на съюзник, стартегически търговски пъртньор и политически равноправен в международно положение субект – резултат 25 място в света all over progress.

    ЕС и САЩ – съсипана икономика / с оглед изискванията на ЕС , за да влезем в общността , която вече е на разпад/

  2. ПРОДЪЛЖЕНИЕ :
    ЕС и САЩ – съсипана икономика / с оглед изискванията на ЕС , за да влезем в общността , която вече е на разпад/, липсващо селско стопанство / 95% от продуктите са внос /, унищожена армия, липса на национална доктрина и липса на система на националната ни сигурност – ако не ви е известно , господа демократи / макар ,че на повечето от вас май е известно / , в стратегическата отбранителна доктрина на НАТО , българската тертория в случай на война ще бъде защитавана от две турски дивизии т.е. ние сами не можем да се защитаваме. Интересно ми е кой ли ще ни защити от турските дивизии, как мислите ? .

    Резултат – България, 76 -място в света /след Уругвай/ all over progress.

    Е, мисля ,че е видно кой е приятел и кой враг .

    И във връзка с това ще ви поста един текст , сами си правете изводите:

    На волоске судьба твоя,
    Враги полны отваги,
    Но слава Богу есть друзья,
    Но слава Богу есть друзья,
    И слава Богу у друзей есть шпаги.

    Когда твой друг в крови,
    а la guerre commе a la guerre
    Когда твой друг в крови,
    Будь рядом до конца.
    Но другом не зови,
    На войне, как на войне
    Но другом не зови,
    Ни труса, ни лжеца.

Вашият коментар