Флашмоб акция пред Столична община 7 май 2012

С Българско знаме и с камък за Грамада!
Участниците носеха българското знаме и снимка на цветовете на трибагреника, поставени от сърцат българин на 1.05. – 136-та годишнината от Априлското въстание НАД унизителния за България надпис „На съветската армия-освобо…дителка от признателния български народ“. Цветовете на трибагреника -изтрити на 2 май сутринта, по решение на Столична Община.
С въпрос към Столична община:
Кой взе това решение?
Българска институция ли е Столична община? Или е подопечна на Й.Сталин, наложил кодовото название „съветска армия – освободителка“ за Въоръжените сили на СССР – обявили война и наложили на България официален статут на окупирана държава в периода 1944 – 1947г. И наложили принадлежността и към Съветския лагер, какъвто беше и официалният термин в продължение на 45 г.

Поставихме камък за Грамада. Название на Грамадата: „Проклет да е мига, в който Въоръжените сили на Съветския съюз стъпиха на българска територия и проклети всички, които се държат КАТО ЧЕ ЛИ датата на КАПИТУЛАЦИЯТА на България във войната, обявена и от СССР – 9.9. продължава да е националният празник на България!“
Ако българските институции ще се държат така, да изберат – или да премахнат от градовете ни паметниците, отивали на този унижавал ни в продължения на десетилетия национален празник, или да го върнат 9.9. като такъв! Поне да сме наясно къде живеем – в ЕС или в Съветски лагер!
Медиите за събитието:
Де зона
Видео от Де зона
Newsbg
Блогът на Славимир Генчев
Балкан медия
Видео ekipnews

За презентацията е нужен JavaScript.

Вашият коментар