Обществен съвет

Представяне на членовете на Обществения съвет към Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия в София

17 коментара за “Обществен съвет

  1. Направо сте страхотни от Инициативния комитет. Браво! Диана

    • Е , страхотни , страхотни ама професора Цветков даде фира и се отправи при Господа през 2015г. … не е лесно в 1980г. да защитиш дисертация в Московския Държавен Университет , на тема – „Съветската политика за колективна сигурност и балканските страни 1933 – 1935 г.“, а само десет години по -късно в 1990г. да публикуваш хабилитационния си труд , вече на тема „Европейските сили, Балканите и колективната сигурност (1933 – 1935) … то не е лесно и напряга, а още по -напрягащо е да се родиш в Берлин, а мама и тате да са комунистически дипломати от кариерата… как да не се стресираш и да тоя стрес да ти скъси живота.

      Не искам да казвам нищо лошо , тъй като лицето е мъртво, но поведението му е … няма да го кажа, сачи ще се сетите , как се казва на такива дето се въртят, накъдето има изгода.

  2. Добър ден ! Казвам се Анна-Мария Бележкова. Наскоро се организира конкурс с вашата подкрепа „Не се гаси туй, що не гасне !“. Аз участвах с рисунка, есе и стихотворение. Спечелих второ място за рисунка. В регламента на конкурса наградите бяха:
    -Екскурзия до Москва;
    -Лаптопи (повече от 1);
    -DVD плейъри;
    -MP4;
    -MP3 и други…
    А истината е, че всъщност те ни дадоха за награди тениски, шапки, шахове и водни бои. Спечелилите 1 място, не всички заминаха за Москва. Пътуващите (2 или 3 ученика) бяха прошепнати на човека на микрофона. Моята лична награда беше бои, пастели и 3 четки. Много съм разочарована, защото съм ученичка в 11 клас. Наградата ми беше като за дете в детската градина. Живея в град Разлог – градът е на 170 км от град София. Струваше ли си да пропътувам 340 км и да ме унижат с този подарък, като имате на предвид, че съм на 17 години ? Моля да обърнете внимание на недоразумението към нас децата. Толкова невинни сълзи се проляха от накърнена гордост ! Съветваме Ви да не подкрепяте конкурси като този.

    e-mail : annie_bee@abv.bg

  3. Не е лошо да се бутне и паметникът на американските летци, бомбардирали България, а също на агента на Югославия д-р Г.М. Димитров, който по предателство си прилича с едноименника си от Ковачевци. България – за българския народ.

  4. Тези дето висят на тази стена на срама били някакъв обществен съвет дето щял да демонтира …..точно такива демонтираха държавата соросоиди,доносници,лакеи и прочие одиозни фигуранти на т.нар преход И някои били историци хайде бе няма истински историк който да посегне на паметта и на паметниците

    • Г-н /др./ Константинов, наистина никой няма право да посяга на паметта на падналите във войните, независимо от коя страна на барикадата са се сражавали. Но тук става въпрос за паметници на една армия, която окупира НЕЗАВИСИМА България. Сигурно знаете, че на територията на нашата страна няма нито един убит съветски войн. В същото време по данни на Архима на МВнР те са убили над 120 деца, мъже и жени, българи и българки. Защо тогава трябва да има паметници на съветските войни? И тези паметници ще ги съборим, рано или късно със или без Вашето съгласие. А Вие, като не Ви харесва, отидете при Путин и му се оплачете. Като казах Путин, та се сетих за великия Тодор Колев, който навремето казваше: „Ега ти държавата, в която първият мъж се казва Путин, а първата жена – Курникова.

      • Костов не знам що за хора сте тези които се борят с паметници Кой какво ще бутне ще видим и недейте ни пробутва номера че видите ли били убили според архива 120 деца ,жени и прочие това са думи хвърлени на вятъра Можеше и да ви разбера ако със същото плам драпахте да бъде премахнат паметника на американските летци защото на тяхната сметка са записани 168 населени места над които са хвърлени над 45000 бомби от които загиват над 4200 души но не виждам вашето лицемерно усърдие в тази посока

  5. СРАМ! Хора, които никога не са пили потни вода! Които са докосвали българската земя само когато са били на гробищата! Идете и направете Инициативен комитет в Германия за демонтиране паметника в Трептов парк! Той е по-голям залък ! И ще Ви донесе по-големи дивиденти.

  6. Чудесна инициатива! Поздравявам Ви! Бих искал и аз да се включа в обществения съвет и да помогна с нещо за тази инициатива. Не трябва да се примиряваме докато съборим този съветски екскремент. Поздрави от Мадрид, Доц. д-р Христо Костов

    • Можете да помогнете, разбира се … пръснете си кухата глава, господин доцент , че това ще е единственото смислено нещо, дето ще сторите в свинския си живот на соросоидна подлога – сороспия.

  7. Поздравявам ви с инициативата !
    Още през 1990 г. като водещ предизборната кампания на СДС-Варна изказах идеята за премахването на този „паметник“, но тогава срещнах учудени погледи. Заедно с него трябва да си отиде и бетонното недоразумение на хълма в ж.к. Бриз във Варна.
    На освободеното място от МОЧА да бъде преместен паметника на руския цар (който сега надзирава Народното събрание), а пред българския парламент да се построи паметник на основателя на българската държава.
    И малките българчета от цялата страна да бъдат водени на този паметник на Аспарух ! (така, както съм виждал да водят малки французойчета в катедралата на Реймс, където е ставало коронясването на френските монарси)

    Дано да доживея поне част от това, което Ви предлагам.
    инж. Огнян Калоянов
    Берлин

    • Няма как да заличите спомена за освободителите на Европа като цяло и на България в частност от фашизма.

      Спестете ми тъпотиите, че в България не е имало фашизъм, а ако много искате да ми го напишете просто си прочетете Закона за еверите от 1941г. по силата на който са екстрадирани в лагерите на смъртта около 15 000 евреи от т.нар. “ нови земи“ т.е. от Македония и беломорска Тракия… също така можете да ми спестите тъпотиите, че не сме воювали срещу СССР , тъй като ние сме извършвали фактически действия по водене на война – логистика на немската армия, предоссатвяне на плацдарм, летища, престанища, мунициии, снабдяване и транспорт , както и отделяне на военна сила за задържане на окупирание от немците земи в Гърция , което освобждава немски военни части за изпращането им на Източния Фронт … това е драги ….а и да не пропусна , последвайте съвета, който дадох на доц.др. Христо Костов – пръснете си кухата глава, че това ще е единственото смислено нещо, дето ще сторите в свинския си живот на соросоидна подлога – сороспия.

Вашият коментар