П Р О Т О К О Л N 85 София, събота, 22 октомври 1947 г.

ОБЩИНСКА УПРАВА НА СТОЛИЧНАТА ГОЛЯМА ОБЩИНА
Стенографско отделение
П Р О Т О К О Л N 85
София, събота, 22 октомври 1947 г.

В днешното заседание на Общинската управа на Столичната голяма община, свикано по устната покана на Столичния кмет Сл. Стоилов, ПРИСЪСТВУВАТ: пом.-кметовете инж. М. Тарабанов, Тодор Стоянов, Сим. Игнатиевски, Ат. Радойков и Н. Дражев, а ОТСЪСТВУВА Столичният кмет Сл. Стоилов.
В заседанието присъствуват и: началникът на отдел Държавен контрол – държавният контрольор В. Илиев и началникът на Съдебния отдел – главният юристконсулт Т. Буков.
Секретар – началникът на Стенографското отделение Хр. Дерманджиев.
Заседанието се откри от председателствуващият пом. кмет инж. М. Тарабанов в 8 ч. 40 мин.

/Следват 65 точки, нямащи отношение към паметника на червената армия./

66.
Пом.-кметът СИМ. ИГНАТИЕВСКИ направи следния устен доклад:

Всенародният комитет за събиране помощи за построяване паметник на Червената армия, в който комитет съм член по мандат на Общинската управа, моли Общината да отпусне някаква сума за построяване на паметника.Тая сума трябва да бъде такава, че като я съобщим в пресата, да действува агитационно – сега е агитационен месец. Ще трябва в няколко последователни бюджети да се предвиждат суми, както е постъпила навремето Столичната община при построяването на паметника „Цар Освободител”.
За значението на паметника няма какво да се говори, защото то е общоизвестно. Този паметник ще краси София за вечни времена.
Ето защо, за сега Общинската управа да вземе решение, освен отреденото за паметника място от около 30 000 кв.м., да се отпусне и една сума от 10 000 000 лв., като помощ за постройката му.

– = –

Общинската управа на Столичната голяма община, след станалите по въпроса изказвания от членовете и, е д и н о д у ш н о

Р Е Ш И:

Да се отпусне на всенародния комитет за построяване паметника на Червената армия помощ в размер на 10 000 000 /десет милиона/ лв., по разх. & 109 п. 1 от бюджета на Общината за т.г.

– // –
След това Председателствуващият пом.-кмет инж. М. Тарабанов закри заседанието в 11 ч. 40 мин.

ПРЕДСЕДАТЕЛСТВУВАЩ ПОМ.-КМЕТ: /подпис/

ПОМ.-КМЕТОВЕ:

1. ТОДОР СТОЯНОВ: /подпис/

2. СИМ. ИГНАТИЕВСКИ: /подпис/

3. АТАНАС РАДОЙКОВ: /подпис/

4. НИКОЛАЙ ДРАЖЕВ: /подпис/

Вашият коментар