4 коментара за “Паметниците на нашата безпаметност

  1. Уважаемата госпожа защо не започне кампания за събаряне на пирамидите в Египет. Това са много реакционни паметници, строени са от роби, за възхвала на една много ретроградна власт. Не се увличайте господа, на същия принцип можем да унищожим всичко, което не приемаме от лични пристрастия, но това са документи на времето. С призивите си приличате на всички, които са зовяли за аутодафе във времена на реакционни режими. Защо например не разрушим паметника на цар Освободител – той е бил начело на най-реакционния режим по негово време в Европа. Моля Ви да не показваме на света най-лошата си и недомократична страна.

    • Уважаема, Валентина,
      Щом Вие не сте разбрала смисъла и мотивите на една рускиня да напише своята изповед, която пряко ни касае, какво да говорим за идните поколения?
      Вие знаете ли историята на комунистическото „строителство“ в България? Знаете ли защо точно са издигнати тези паметници? Проучете и тогава ще разберете, че днес ние нямаме нужда от тях. Мястото им е в музейни площадки, ако изобщо някои от тях трябва да се запазват. Докато не изчезнат тоталитарните символи по нашите улици и площади, докато виновните не поискат прошка, а пострадалите не простят, в душите не ще има страх и лицемерие, двуличие и пропиляни илюзии.
      Чуйте гласа на днешните руски хора:те дори не се надяват да дочакат истинската демокрация при тях и за това ни призовават сами да премахнем грандоманските паметници, демагогски представени като символи на едно твърде спорно освобождение, специално за нас българите.

      • Интересно как така една еврейка-ционистка изведнъж се превръща в рускиня.

  2. Какво предлагаш teodo – да вземеш да я превърнеш на сапун?

Вашият коментар